Placki truskawkowe z kolagenem
Placki truskawkowe z kolagenem na śniadanie? Czy ktoś by się nie skusił? Brzmi jak idealny początek dnia! Odkryj naszą recepturę na miękkie, puszyste i delikatne placuszki, które doskonale komponują się z truskawkowym sosem. Wiemy, że piękno zaczyna się od wewnątrz, dlatego uwzględniliśmy w przepisie cenną porcję kolagenu.
Placki truskawkowe z kolagenem to jeden z wielu sposobów na suplementację tego białka — prosto i przyjemnie. Piękno zaczyna się od wewnątrz — w formie pysznych placków truskawkowych z kolagenem. Spróbuj i zrób coś dobrego dla siebie! Placki truskawkowe z kolagenem zacznij od przyrządzenia sosu. Potrzebujesz tylko 4 składników: truskawek, soku z cytryny, miodu i wody. Na tym etapie wykorzystasz tylko część truskawek — pozostała ilość trafi do sosu na sam koniec. W trakcie gotowania polewy możesz przygotować masę na placki truskawkowe z kolagenem. Zmiksuj jajka, mleko kokosowe, mus jabłkowy, masło, ocet jabłkowy i ekstrakt waniliowy. Na koniec dodaj do masy suche składniki, w tym nasz bezsmakowy proszek kolagenowy w postaci łatwo przyswajalnych peptydów kolagenowych. W końcu każda z nas pragnie zachować młodzieńczy wygląd na dłużej, a kolagen może w tym pomóc! Przygotowaną masę smaż porcjami na patelni. Po usmażeniu polej placuszki aromatycznym sosem truskawkowym, będącym niczym wisienka na torcie. Placki truskawkowe z kolagenem z pewnością umilą Twój poranek i wprowadzą Cię w dobry nastrój. Zacznij dzień od naturalnego wsparcia od środka i poczuj się Vital!
Składniki
Sposób przygotowania
- Zacznij od przygotowania sosu truskawkowego. Do rondla średniej wielkości dodaj połowę truskawek, sok z cytryny, wodę i miód.
- Doprowadź masę do wrzenia, a następnie ustaw średni ogień i gotuj, mieszając od casu do czasu, przez 20-30 minut. W międzyczasie włóż do blendera lub robota kuchennego jajka, mleko kokosowe, mus jabłkowy, masło, ocet jabłkowy i ekstrakt waniliowy. Miksuj na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj mąkę, kolagen, cynamon, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól morską. Miksuj do uzyskania gładkiej masy.
- Zdejmij sos z ognia, dodaj pozostałe truskawki i pozwól, aby masa ostygła.
- Smaż naleśniki na szerokiej patelni, na średnim ogniu. W razie potrzeby do smażenia możesz użyć masła.
- Podawaj z sosem truskawkowym. Smacznego!